Home Charger voor garage en carport

Mennekes, de ontwikkelaar van het genormeerd laadcontactmateriaal type 2, heeft een uniek programma aan laadstations voor elke eis ontwikkeld. Het spectrum begint bij een eenvoudige Home Charger in de garage tot wandlaadstations en laadzuilen tot aansluitklare sets met controlestand voor een locale laadinfrastructuur en oplossingen voor openbare parkeerruimtes.
Voor het gebruik in het privé bereik biedt Mennekes compacte laadstations voor de parkeerplaats, de carport of de garage thuis. De Mennekes Home Chargers Comfort zijn in vier verschillende varianten verkrijgbaar.


Mennekes biedt vier verschillende Home Chargers voor het gebruik in privé bereiken.

Onderlinge kenmerken
Alle Home Chargers beschikken over één laadpunt. Behuizingen van roestvrij staal zijn zwart gepoedercoat, het front is gedeeltelijk gefolieerd. Zij hebben beschermingsgraad IP 44 en zijn ook voor het gebruik buiten geschikt. Een slot beveiligt tegen onbevoegd openen van de behuizing.
De Home Chargers bieden alle functies, die voor een veilig opladen noodzakelijk zijn. Het opladen kan onmiddellijk na de succesvolle aansluiting van het elektrovoertuig beginnen en vereist geen autorisering vooraf.
De Mennekes Home Chargers beschikken over een stopknop, waarmee het laadproces te allen tijde kan worden beëindigd. Een in de stopknop geïntegreerde signaallamp signaleert het actief laadproces. De Home Chargers zijn aansluitklaar voorbedraad en na de installatie aan de locale netaansluiting evenals de inbedrijfsname door de elektrovakman onmiddelijk bedrijfsklaar.

Verschillende uitrustingsvarianten
De verschillen van de diverse Home Charger liggen in de uitrusting en het laadvermogen.
De Mennekes Home Chargers zijn in vier uitvoeringen verkrijgbaar:
- Home Charger Comfort 11 met laadcontactdoos type 2
  voor een laadvermogen tot 11 kW
- Home Charger Comfort plus 3,7 met laadcontactdoos
  type 2 voor een laadvermogen tot 3,7 kW en geïntegreerde
  veiligheidsinrichtingen
- Home Charger Comfort plus 11 met laadcontactdoos
  type 2 voor een laadvermogen tot 11 kW en geïntegreerde
  veiligheidsinrichtingen
- Home Charger Comfort 22 C2 met vast gemonteerde
  laadkabel met laadkoppelcontactstop type 2 voor een
  laadvermogen tot 22 kW

Tijdens het opladen wordt de stekker van de laadkabel in de laadcontactdoos door de veiligheidsinrichtingen vergrendeld, evenzo de laadkoppelcontactstop in het voertuig. Een bijzonder kenmerk van de Mennekes home Home Charger: bij stroomuitval wordt de laadstekker automatisch in het laadstation vrijgegeven, opdat hij ondanks stroomuitval kan worden getrokken. In het voertuig wordt de koppelcontactstop pas op wens van de klant vrijgegeven. De laadkabel is dus steeds tegen diefstal beveiligd.
Veiligheidsschakelingen in het voertuig en in de laadzuil zorgen ervoor, dat de laadkabel bij een onderbreken van de verbinding zonder stroom is.

 

 

De Mennekes Home Charger garanderen een veilig en
comfortabel opladen thuis in de garage, carport of op de privé
parkeerplaats.


De Home Charger Comfort 11 met laadcontactdoos type 2 voor een laadvermogen tot 11 kW. De beveiligingen via een voor alle stroomsoorten gevoelige aardlekschakelaar evenals een installatieautomaat moeten bouwzijdig worden voorgeschakeld.

Home Charger Comfort 11
De Home Charger 11 is met een laadcontactdoos type 2 voor een laadvermogen tot 11 kW uitgerust. De beveiligingen via een voor alle stroomsoorten gevoelige aardlekschakelaar evenals een installatieautomaat moeten bouwzijdig worden voorgeschakeld. Een voor alle stroomsoorten gevoelige aardlekschakelaar is voor driefasige laadsystemen nodig, om de gebruiker tegen de gevolgen van gelijkfoutstromen te beschermen.  


De Home Charger Comfort plus 3,7 met laadcontactdoos type 2 voor een laadvermogen tot 3,7 kW. Een aardlekautomaat is reeds in het laadstation geïntegreer. 

Home Charger Comfort plus 3,7
De Home Charger Comfort plus 3,7 is met een laadcontactdoos type 2 voor een laadvermogen tot 3,7 kW uitgerust. Een aardlekautomaat is reeds in het laadstation geïntegreerd.  


De Home Charger Comfort plus 11 met laadcontactdoos type 2 voor een laadvermogen tot 11 kW. Installatieautomaat en een voor alle stroomsoorten gevoelige aardlekschakelaar zijn reeds in het laadstation geïntegreerd. 

Home Charger Comfort plus 11
De Home Charger Comfort plus 11 is met een laadcontactdoos type 2 voor een laadvermogen tot 11 kW uitgerust. De installatieautomaat en een voor alle stroomsoorten gevoelige aardlekschakelaar zijn reeds in het laadstation geïntegreerd. Een voor alle stroomsoorten gevoelige aardlekschakelaar is voor driefasige laadsystemen nodig, om de gebruiker tegen de gevolgen van gelijkfoutstromen te beschermen.   


De Home Charger Comfort 11 met vast gemonteerde laadkabel en laadkoppelcontactstop type 2 maakt een laadvermogen tot 22 kW mogelijk. De beveiligingen via een voor alle stroomsoorten gevoelige aardlekschakelaar evenals een installatieautomaat moeten bouwzijdig worden voorgeschakeld

Home Charger Comfort 22 C2
De Home Charger Comfort 22 C2 is met een vast gemonteerde laadkabel met laadkoppelcontactstop type 2 voor een laadvermogen tot 22 kW uitgerust. De beveiliging via een voor alle stroomsoorten gevoelige aardlekschakelaar evenals een installatieautomaat moet bouwzijdig worden voorgeschakeld. Een voor alle stroomsoorten gevoelige aardlekschakelaar is voor driefasige laadsystemen nodig, om de gebruiker tegen de gevolgen van gelijkfoutstromen te beschermen. 

 

Kirchhundem, in oktober 2012
Publicatie toegestaan, graag een bewijsexemplaar.

Aanspreekpartner voor de pers:
Joachim See
Aloys-Mennekes-Str. 1
57399 Kirchhundem
Tel. 0 27 23 / 41-380
Fax 0 27 23 / 41-292
E-Mail joachim.see(at)MENNEKES.de

FacebookLinkedInTwitterXingYoutubeGoogle+