PowerTOP® Xtra. Contactmateriaal voor de meest ruwe omstandigheden.

 • Extra gripvast. Extra slagvast. Extra beschermd.

  Met PowerTOP® Xtra stelt MENNEKES een verdere ontwikkeling voor van het bekende PowerTOP-programma voor contactstoppen en koppelcontactstoppen in 63A en 125A. Het onderscheidt zich door een nog snellere montage en de optimale grip en slagvastheid, ook onder de zwaarste omstandigheden. 

  Optimale grip en hoogste slagvastheid
  Op het eerste gezicht valt het geoptimaliseerde design op. De unieke rubberen bekleding garandeert optimale grip bij vocht, sneeuw of vuil - ook met handschoenen. Bovendien is de slagvastheid van PowerTOP® Xtra beduidend hoger door de enkele fabricagegang en door de - bij CEE-contactmateriaal unieke - tweecomponenten oppervlakken.

  Kortere montagetijd door minimaal gebruik van gereedschap
  Bij PowerTOP® Xtra worden schroeven alleen nog gebruikt voor het aansluiten van de kabels; grote klemkracht en een veilig contact - ook zonder adereindhulzen - worden gegarandeerd door de bekende kooiklemmen. Een

 • handige draaisluiting met zelfzoekend schroefdraad verbindt het voorste deel met de behuizing. De behuizing wordt met stabiele vergrendelingsschuiven snel en veilig vergrendeld. Een nieuwe, bijzonder lichtlopende schroefverbinding van de wartel combineert trekontlasting, afdichting en kabelknikbescherming.

  Overtuigend bij dagelijks gebruik
  Met veel innovatieve details overtuigt PowerTOP® Xtra ook bij dagelijks gebruik. Gesloten, hygiënische en gemakkelijk te reinigen oppervlakken, omdat de wartel nagenoeg naadloos op de behuizing aansluit, onafhankelijk van de doorsnede van de kabels. Door de geïntegreerde openingshulp aan het deksel van de koppelcontactstop kan hij gemakkelijk geopend en open gehouden worden. De benodigde afdichtingen in het klapdeksel van koppelcontactstop en het voorste deel van de contactstop zijn aangespoten, en dus onverliesbaar. Bovendien zijn alle PowerTOP® Xtra contactmaterialen voorzien van hittebestendige binnenwerken. De contactstoppen zijn beter bestand tegen corrosie in een agressieve omgeving en bij een hoge luchtvochtigheid door standaard vernikkelde contacten.

  Tot besluit
  Met PowerTOP® Xtra zet MENNEKES nieuwe maatstaven voor CEE-contactmateriaal van 63A tot 125A. De vele praktische details vergemakkelijken het werk van de installateur, en leiden tot een duidelijk kortere montagetijd. Bovendien bieden PowerTOP® Xtra contactstoppen en koppelcontactstoppen bij dagelijks gebruik optimale slagvastheid, ook onder de zwaarste omstandigheden.

  Samenvatting
  Een verhoogde slagvastheid en grip door het innovatieve, speciale rubber aan het oppervlak, minimaal gebruik van gereedschap bij de montage en meer veiligheid en comfort in het dagelijks gebruik onderscheiden het nieuwe PowerTOP® Xtra van MENNEKES. Talloze details, van de aangespoten afdichting tot de geïntegreerde openingshulp, maken van PowerTOP® Xtra de optimale keuze voor de zwaarste omstandigheden.


 • Koppelcontactstoppen met hittebestendige binnenwerken, contacthulzen naar  wens ook vernikkeld. Pilootcontact bij contactstoppen standaard, bij koppelcontactstoppen optioneel leverbaar.

  Comfortabele draaisluiting tussen voorgedeelte en behuizing.

  Stabiele en snelle  ver-
  grendeling zonder schroeven. Ontgrendeling, conform de voorschriften, alleen met gereedschap mogelijk.

  Gedegen contact en
  eenvoudig insteken
  en uittrekken door
  SoftCONTACT bij 63A en LamellenCONTACT bij 125A.


FacebookLinkedInTwitterXingYoutubeGoogle+