Choose your country

MENNEKES

EVENEMENTTECHNIEK VOOR BINNEN EN BUITEN

CEE-contactmateriaal in zwart.

De energievoorziening van het evenemententerrein mag in sommige gevallen niet zichtbaar zijn. De techniek op het podium, op televisie of bij openluchtevenementen moet voor de ogen van het publiek verborgen blijven.

Ook hiervoor biedt MENNEKES passende oplossingen met CEE-contactmateriaal in zwart. Het licht van de schijnwerpers wordt niet gereflecteerd, zodat de CEE contactsoppen en koppelcontactstoppen, contactdooscombinatiess en mobiele verdelers nagenoeg onzichtbaar zijn. MENNEKES biedt daarmee een breed spectrum aan CEE-contactmateriaal en CEE-combinaties voor deze speciale toepassingen. In een functioneel zwart design zijn ze, net als alle producten van MENNEKES, ontworpen voor extreem, storingsvrij permanent gebruik.

CEE contactsoppen en koppelcontactstoppen

Contactdooscombinatiess

Mobiele verdeler

EverGUM®

Evenementtechniek buiten ontworpen voor de zwaarste omstandigheden.

Bij evenementen bijvoorbeeld in voetbalstadions wordt het contactmateriaal blootgesteld aan de zwaarste omstandigheden. Bij de stroomvoorziening van de zonlichtinstallatie voor het gazon ligt het contactmateriaal op het vers gemaaide gazon. Hierdoor kan het gemaaide gras op de contacten komen. De afzettingen verzamelen zich dan in de contactdoos. Dit kan ertoe leiden, dat contactmateriaal „doorbrandt“. Met X-CONTACT® heeft MENNEKES hiervoor de optimale oplossing.

Industrieel contactmateriaal voor 63 A en 125 A wordt vaak blootgesteld aan de zwaarste belastingen: ze moeten ondanks vuil en vocht betrouwbaar functioneren. Conventioneel CEE-contactmateriaal was steeds een compromis tussen bediencomfort en contactkwaliteit: Men kreeg het ene of het andere. Dit dilemma leek tot nu toe op grond van de fysieke omstandigheden onvermijdbaar. Met X-CONTACT® presenteert MENNEKES nu een systeem, dat de hoogste betrouwbaarheid van het elektrische contact combineert met het hoogste bediencomfort. Zekere contactsluiting en eenvoudige hantering zijn nu op hetzelfde hoge niveau, ook bij stroomsterkten van 63 A of 125 A.

Dat lukt door het speciaal voorbehandelde materiaal, een innovatieve bewerking en de nieuwe vormgeving. Een blik in de opening van een X-CONTACT®-bus toont daarbij het intelligente principe: De x-vormige sleuven en groeven van de binnenwand bieden in gebruik concrete voordelen. De nieuwe bussen trotseren ook de zwaarste omstandigheden. Het samenspel van vering en groef garandeert niet alleen de veilige contactsluiting, maar biedt ook het praktische bijverschijnsel, dat alle soorten vuil bij het steken en trekken worden weggeveegd. Ook corrosie op oppervlakken wordt door de veerwerking van de bussen regelrecht afgeschraapt.