Choose your country

MENNEKES

Energie en data – verdelen en koppelen

Oplossingen voor de industrie 4.0 …

Netwerken worden steeds belangrijker in de geglobaliseerde en geïndustrialiseerde wereld. Processen worden steeds vaker digitaal uitgevoerd. Het gevolg: Automatisering en betere controle. Daardoor ontstaat een sterkere behoefte aan netwerkcomponenten in de industrie.
Want machines moeten bijvoorbeeld met intranet en internet worden verbonden, logistiek en webshops met het productieproces en CAD-systemen met machines en klanten. MENNEKES biedt oplossingen om de energieverdeling en ook de dataverdeling op te lossen.

… ook eenvoudig achteraf aan te passen!

Een modulair systeem, dat energie en datatechniek met elkaar verbindt, is optimaal geschikt voor de opbouw van decentrale netwerken resp. subnetwerken in zware industriële omgevingen. Overal, waar in de productie of logistiek data en stroom nodig zijn – bijvoorbeeld bij de goederenontvangst, op veldniveau (machineruimte) of in de verzending. En dat binnen of buiten. Daarmee behoren individuele installaties of speciale oplossingen tot het verleden.

Energie en data – verdelen en koppelen

... op ieder punt.

Veel machines en installaties hebben tegenwoordig een aansluiting op netwerken nodig. Ongeacht waar energie en data nodig zijn, de combinatie van energie- en dataverdelingen in robuuste industriële kwaliteit is één van onze krachten.

MENNEKES biedt ook in de verdeling van energie en data oplossingen, die die flexibel zijn in de kabeltoevoer – mobiel op te hangen of afsluitbaar!

... met de mediaverdeler.

Onze AMAXX®-behuizingen voldoen aan de eisen van industriële toepassingen. Het gebruik van deze beproefde behuizing voor netwerkcomponenten biedt robuuste en compacte oplossingen voor de uitbreiding van bestaande netwerken of voor de opbouw van kleine netwerken in commerciële bedrijven en ambacht.

Wanneer een netwerkuitbreiding wordt gepland, is de mediaverdeler van MENNEKES de perfecte oplossing. De mediaverdeler is individueel bezetbaar met gangbare, actieve netwerkcomponenten en keystones.

De kunststof behuizing is ideaal voor de inbouw van wireless-componenten en beschermt de ingebouwde componenten tegen stof, vocht en andere omgevingsinvloeden.

Metrische wartel M 40

met meervoudige afdichtingsinzet, 6 openingen voor kabeldiameters van 6-9 mm en blindstoppen.

Royale aansluitruimte

Gecombineerd patchveld

• voor het vastklikken van 8 fabrikantonafhankelijke RJ45-keystones en individuele montagemogelijkheden voor actieve netwerkcomponenten
• uitsparingen volgens IEC 60603-7: 19,45 mm en 14,91 mm; met aardingsbouten met schroefdraad M 6 voor de optionele aansluiting van een externe aardgeleider

Klittenband

voor de bevestiging van de netwerkcomponenten