Choose your country
MENNEKES

Stabiele energieverdeling voor stations

  • robuust, duurzaam materiaal
  • vast installeerbare, mobiele en vrijstaande producten
  • Spoor-contactzuilen individueel bezetbaar
  • krachtenbesparend insteken en uittrekken van de stekkervoorziening dankzij slimme contacthuls-technologie
  • beschermd tegen stof en water
  • op verzoek met speciale kunststof (bescherming tegen agressieve stoffen)
  • Speciale oplossingen voor speciale vereisten

Treinen rijden af en aan, duizenden passagiers pendelen tussen de sporen, wissels en signalen worden ingesteld - en constant klinken aankondigingen: rond treinstations is het meestal een drukte van belang. Op de achtergrond zorgt een heleboel personeel ervoor, dat alles op rolletjes loopt. Bij deze werkzaamheden zijn zij aangewezen op een betrouwbare energievoorziening. Onze robuuste, veilige oplossingen ondersteunen u betrouwbaar bij uw activiteiten in het stationsgebied. De producten functioneren in weer en wind. Ons productportfolio voor het station omvat vast geïnstalleerde spoor-contactzuilen, mobiele contactzuilen, stekkervoorzieningen alsmede vrijstaande stroomverdelers van massief stalen buizen en roestvrij staal.

Spoor-contactzuilen en stekkervoorzieningen voor het station

Of het nu op het perron is, in onderhoudswerkplaatsen of in reinigingsinstallaties: voor service-, onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden geldt een strak tijdschema. Des te belangrijker is het, dat alle energieverdelers probleemloos functioneren. Daarvoor bieden we u individueel uit te rusten spoor-contactzuilen uit de AMAXX®-productfamilie voor de wand- en opbouwmontage – met verschillende behuizingsmaterialen en naar keuze met speciale kunststof – mobiele contactzuilen uit de EverGUM®-productfamilie, krachtenbesparende stekkervoorzieningen uit onze PowerTOP® Xtra-familie van 16 tot 125 A en speciale hogestroomconnectoren van aluminium voor 200 tot 400 A.

Onze CombiTOWER®-contactzuil is de perfecte energieverdeler voor het spoorbereik. Met deze contactzuilen op rangeerterreinen of bij onderhouds- en opstelsporen zijn voor u alle benodigde energieaansluitingen voor stroom en perslucht direct op de werkplek beschikbaar. De CombiTOWER® is optioneel verkrijgbaar met een afsluitbare deur. Dankzij een standaard-sluitcilinder, kunt u de tower optimaal integreren in aanwezige sluitsystemen. Deze contactzuilen zijn er volgens specificaties van de spoorwegmaatschappij in de beschermingsgraden IP 44 tot IP 67.

Speciale oplossing voor de buurt van de rails van stations

Voor gericht gebruik in het spoorbereik produceren we voor u bovendien graag speciale spoor-contactzuilen. Deze op maat gemaakte producten worden exact ontwikkeld en geconstrueerd volgens uw individuele behoeften met betrekking tot afmetingen en uitrusting. Verschillende vervoersbedrijven vertrouwen al op onze robuuste, op maat gemaakte spoor-contactzuilen.

Vrijstaande stroomverdeler voor het station

Aan stroomverdelers in stations worden zeer hoge eisen gesteld: ze moeten bijzonder robuust en veilig zijn, om te allen tijde bestand te zijn tegen moedwillige manipulatiepogingen van derden en vandalisme. Bij ons zijn vrijstaande energiepalen van massief stalen buizen verkrijgbaar - leverbaar in verschillende maten en kleuren. De palen kunnen ook worden afgesloten als er stekkers zijn ingestoken en ze zijn daardoor altijd beveiligd. Daarnaast bieden we u CombiTOWER®-contactzuilen aan, die als beveiliging optioneel kunnen worden uitgerust met een afsluitbare deur.

Zoekt u naar een energieverdeling voor tunnels?

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: