Choose your country

MENNEKES

FAQ

Vragen en antwoorden

Zijn MENNEKES contactdooscombinaties VDE (of gelijkwaardig) goedgekeurd/getest?

Onze contactdooscombinaties kunnen onderworpen zijn aan verschillende productnormen. Gewoonlijk produceren wij in de serie van IEC 61439, IEC 60309 en VDE 0620.

Wat is het verschil tussen artikel 1128A en 1128P?

 

Bij de artikelen 1128A en 1128P (inbouwcontactdoos met schroefcontact) gaat het om nagenoeg identieke artikelen. Artikel 1128P heeft echter bovendien nog een pilotcontact. 

Zijn er opbouwschema's van de 3KRAFT® en AirKRAFT® producten?

Voor de 3KRAFT® en AirKRAFT® producten vindt u productinformatiebladen met maattekeningen op de betreffende productdetailpagina's. Voor deze productgroepen worden geen opbouwschema's opgemaakt. 

Zijn de EverGUM® producten er ook in IP5x?

Standaard zijn de IP-beschermingsklassen voor de EverGUM® productserie IP 44 en IP 67. Een andere beschermingsklasse moet in een afzonderlijk geval worden overwogen.

Wat betekent de norm 60309?

De norm DIN EN/IEC 60309 is een internationale standaard voor contactstoppen en contactdozen, koppelconstactstoppen en toestelcontactdozen, die voornamelijk zijn bedoeld voor industrieel gebruik (met nominale bedrijfsspanningen tot 1.000 V, 500 Hz en een nominale stroom tot 125 A). Deel 1 van de norm beschrijft de algemene eisen aan iedere industrieel gebruikte connector. Deel 2 specificeert een serie connectoren met ronde behuizingen met een verschillend aantal en plaatsing van de contactstiften voor verschillende toepassingen. Ons CEE-contactmateriaal wordt overeenkomstig deze norm gefabriceerd.

Waarvoor heb ik een 7-polig apparaat nodig?

7-polige stekkervoorzieningen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het regelen, besturen en bewaken van apparaten in de industrie, landbouw en handel. Zie daarvoor ook pagina 208 van onze catalogus industriële stekkervoorzieningen. Onze 7-polige stekkervoorzieningen vindt u hier.

Zijn er reservesleutels voor de afsluitbare Cepex-contactdozen?

Voor onze Cepex-contactdozen kunt u een reserveslot + sleutel krijgen. Een losse sleutel is niet mogelijk.

Wat is het verschil tussen AMELAN en PC?

De behuizing en binnenwerken van ons gangbare contactmateriaal bestaan uit technisch thermoplast AMAPLAST® (PC/PA), een robuuste kunststof, die o.a. elektrisch goed isolerend, slagvast en bestand tegen hitte, zeewater, olie en benzine is. Technisch thermoplast PBT (vroeger AMELAN) is ook een speciale kunststof, die we aanbieden voor de behuizing en binnenwerken van sommige contactmaterialen. Deze kunststof beschermt in het bijzonder tegen chemicaliën en andere agressieve stoffen zoals oliën, brandstoffen, vetten en basen. Onze producten met deze speciale kunststof kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in de levensmiddelen- en chemische industrie of in raffinaderijen. 

Hoe kan ik STEP-bestanden krijgen?

Op de productdetailpagina's bieden wij voor enige producten STEP-bestanden aan als download. Voor de resterende producten ontvangt u de STEP-bestanden op aanvraag.

Zijn de MENNEKES producten UV-bestendig?

Overeenkomstig de door UV-straling veroorzaakte structurele veranderingen in kunststoffen is elke kunststof onderhevig aan veroudering. Noch wij, noch onze kunststofleveranciers kunnen een volledige UV-bestendigheid geven voor kunststoffen. Wij hebben ervaring met product-levenstijden van20 jaar en meer voor buitengebruik van onze producten. Omdat onze producten ook in het normale gebruik onderhevig zijn aan verschillende situaties, in het bijzonder mechanische slijtage, kunnen we geen minimale levensduur aangeven voor onze producten.