Choose your country
MENNEKES
Eine schwarze Inlet-Komponente wurde in Szene gesetzt

MENNEKES Automotive

MENNEKES Stecker GmbH & Co. KG

Individuele oplossingen voor elektrische voertuigen

MENNEKES STECKER GMBH & Co. KG werd begin 2011 opgericht. Het bedrijf ontwikkelt en produceert nationaal en internationaal klantspecifieke laadconnectoren en laadkabels modus 2/en modus 3 voor automobielfabrikanten en hun toeleveranciers in de markt voor elektromobiliteit. Organisatie en processen zijn afgestemd op de belangen van de automobielindustrie en voldoen aan de eisen van de nieuwe IATF 16949.

MENNEKES STECKER GMBH & Co. KG werd voor het eerst in het 1e halfjaar van 2012 conform ISO/TS 16949 en in het 1e kwartaal van 2018 opnieuw conform IATF 16949 gecertificeerd. Zo is opnieuw aangetoond, dat MENNEKES STECKER GMBH & Co. KG aan alle eisen die een kwaliteitsmanagementsysteem stelt aan de automobielindustrie.

Via de standaardsoftware SAP R3 worden alle logistieke processen van de automobielbranche in kaart gebracht. Een modern CAQ-systeem is de basis voor transparantie en betrouwbaarheid.
Voor de ontwikkeling en productie worden de kerncompetenties van alle bedrijven van de MENNEKES-groep gebruikt. Een eigen speciale machinebouw, de gereedschapsbouw van Midena Werkzeugbau GmbH, en kunststof- en metaalbewerking van MENNEKES Elektrotechnik GmbH & Co. KG, maken de professionele en snelle implementatie van de klantspecifieke wensen mogelijk.

Als ontwikkelaar van het normontwerp type 2 voor laadcontactmateriaal voor de elektromobiliteit is MENNEKES partner van het eerste uur. Als ontwikkelaar van het normontwerp type 2 voor laadconnectoren voor de elektromobiliteit is MENNEKES partner van het eerste uur. Op basis van de uitgebreide projectervaringen heeft het bedrijf innovatieve oplossingen ontwikkeld en geïmplementeerd tot serieproductie.

MENNEKES beschouwt het laden van elektrische voertuigen integraal en bedient de hele keten van het voertuig tot de netaansluiting. Het aanbod van de MENNEKES-groep reikt van individuele componenten zoals laadstekkers, - koppelingen en -contactdozen via voorgemonteerde laadkabels tot slimme laadstations voor gebruik in private of openbare ruimtes.