Choose your country

MENNEKES
Firmengebäude der MENNEKES Elektrotechnik GmbH & Co. KG in Kirchhundem

MY POWER CONNECTION

Wij zijn MENNEKES

MY POWER CONNECTION: de naam MENNEKES staat voor hoogwaardige, betrouwbare, veilige en innovatieve high performance oplossingen in de sectoren industrieel contactmateriaal, elektromobiliteit en automotive. Eerlijke, integere en langdurige contractuele partnerschappen op basis van gelijkheid, alsmede een vertouwde, persoonlijke service zijn bij ons vanzelfsprekend.

Wij zijn doeners, willen dingen verbeteren en zijn altijd op zoek naar nieuwe oplossingen. In onze vakgebieden horen wij wereldwijd bij de toonaangevende fabrikanten. Sinds 2014 is ons contactmateriaal "Type 2" via EU-wetgeving de standaard voor elektrische voertuigen in heel Europa. MENNEKES staat symbool voor moderne contactstoppen, contactdozen en contactdooscombinaties alsmede voor eMobility-laadoplossingen - inclusief factureringsdiensten. Bij ons ontstaan veilige verbindingen en de infrastructuur voor de mobiliteit van de toekomst. Wij ontwikkelen en produceren onze duurzame oplossingen voor verschillende industriële sectoren, gemeentes en openbare instellingen, verschillende bedrijven, de automobielindustrie, hun toeleveringsbedrijven alsmede voor particuliere huishoudens.

Een regionaal geworteld familiebedrijf met een internationaal netwerk

Regionale wortels en internationaliteit gaan bij ons hand in hand: wij zijn een onafhankelijk middelgroot bedrijf - sinds meer dan 80 jaar in familiebezit, geleid door de derde generatie en toegewijd aan ons thuisland Sauerland en aan Duitsland als vestigingsplaats. Ons hoofdkantoor bevindt zich sinds de oprichting van de onderneming in 1935 in Kirchhundem/Sauerland. In 1991 kwam daar een tweede locatie bij in het Saksische Sehmatal-Neudorf/Ertsgebergte. Wij produceren kwaliteit "Made in Germany". Wij distribueren onze oplossingen in meer dan 90 landen en hebben een uitstekend internationaal netwerk met dochterondernemingen, verkoopkantoren en vertegenwoordigingen in Europa, Azië, het Midden-Oosten alsmede in Noord- en Zuid-Amerika.

Wij zijn trots op onze 1.600 hoog gekwalificeerde veelzijdige medewerksters en medewerkers - ze zijn ons belangrijkste goed. Wij bieden hen zekere, volgens de cao betaalde werkplekken, flexibele, gezinsvriendelijke werktijden, talrijke voordelen en een werkomgeving die wordt gekenmerkt door respect, vertrouwen en openheid tegenover de wereld evenals transparantie en een duidelijk geregelde feedbackcultuur. Met gerichte maatregelen helpen wij onze medewerkers continu om zich professioneel en persoonlijk verder te ontwikkelen.

Al tientallen jaren leiden wij met succes op. Voor generaties van jonge mensen konden wij zo de weg naar het beroepsleven effenen - en sommige van onze voormalige leerlingen zijn nu leidinggevenden bij MENNEKES.

Eigen productie met de hoogste normen voor duurzaamheid en kwaliteit

Wij ontwikkelen en produceren onze producten zelf - zo zorgen we ervoor, dat ze voldoen aan onze kwaliteitseisen. De productontwikkeling, de gereedschapmakerij, de kunststofspuiterij, de productie van contactonderdelen, de seriematige productie en de specials alsmede een 5.500 vierkante meter groot logistiek centrum zijn een intern onderdeel van onze bedrijvengroep. We vertrouwen op de modernste machines, bediend door deskundigen, en op eersteklas grondstoffen.

Milieubescherming en het behoud van natuurlijke hulpbronnen zijn voor ons elementair. Ons hele bedrijf is gericht op duurzaamheid, onze energie- en milieubeheersystemen zijn overeenkomstig gecertificeerd. Onze gebouwen zijn verbonden via een centraal energiesysteem. Koude- en warmteopslag zorgen ervoor, dat nachtelijke omgevingstemperaturen en de restwarmte van machines en installaties worden opgevangen en worden hergebruikt voor het verwarmen of koelen van kantoorruimtes en vloeren.

Met oplossingen van MENNEKES heeft u per stuk geteste, robuuste kwaliteit in handen: in ons testlaboratorium worden onze producten grondig getest voor zwaar praktisch gebruik - met de modernste meet- en testmethodes overeenkomstig de geldende normen. Het laboratorium is erkend door het Verband der Elektrotechnik, Elektronik und Informationstechnik e. V. (VDE).

Kom nog meer te weten over ons: