Choose your country

MENNEKES

Stabiele stroomvoorziening in havens

  • robuust, duurzaam materiaal voor extreme omstandigheden
  • Combinaties individueel bezetbaar
  • snel en zeker gemonteerd, bediend en onderhouden
  • vast installeerbare en mobiele producten
  • beschermd tegen stof en water
  • Combinaties en contactdozen op verzoek van speciale kunststof (bijvoorbeeld bescherming tegen zout zeewater)
  • zonder krachtsinspanning in te steken en uit te trekken - dankzij slimme contacthuls-technologie voor stekkers en koppelingen (16 - 125 A) en contactdozen (63 - 125 A)
  • Speciale oplossingen voor speciale vereisten

Schepen komen binnen en vertrekken, containers en goederen worden verladen en er is veel personeel actief: in de havens van de container- en passagiersvaart is altijd iets te doen. Met onze oplossingen kunt u hier containerterminals en -schepen net zo betrouwbaar van energie voorzien als grote passagiersschepen, jachten en boten.

Contactdooscombinaties voor havens

Onze AMAXX®-contactdooscombinaties voor de wand- en opbouwmontage en onze met AMAXX® uitgeruste CombiTOWER® zijn ruimtebesparend en kunnen individueel worden uitgerust - voor gebruik op vele plaatsen in de haven en perfect voor de stroomvoorziening van koelcontainers en containerkranen. Dankzij slimme features kunnen onze combinaties snel door één persoon gemonteerd worden. AMAXX® is standaard verkrijgbaar in robuuste kunststof, op verzoek ook in speciale kunststof, die bijzonder beschermt tegen agressieve stoffen zoals zout zeewater. De combinaties voldoen aan de beschermingsgraad IP 44 of IP 67 en zijn daardoor perfect gewapend tegen stof en water.

In de haven liggende schepen en veerboten kunnen op verschillende manieren worden voorzien van stroom - via aan boord aanwezige aggregaten en door middel van stroomaansluitingen, die aan land staan. Als speciale productie ontwikkelen wij graag robuuste landstroomaansluit-constructies voor u - overeenkomstig de voor havens geldende norm DIN VDE 0100-709 deel 7-709. De constructies worden zo gebouwd, dat ze bestand zijn tegen zeewater en sterke wind. Zo hebben uw schip en uw veerboot ook bij langere ligtijden altijd de passende power.

Contactdozen en stekkervoorzieningen voor havens

Het MENNEKES wandcontactdozen-assortiment voor havens omvat klassieke wandcontactdozen en onze DUO wandcontactdozen die kunnen worden uitgeschakeld en mechanisch vergrendeld. Bij de producten zijn alle contactschroeven praktisch vanaf de voorkant bereikbaar. Op verzoek wordt voor de 63 en 125 A wandcontactdozen de contacthuls-technologie X-CONTACT® geïntegreerd. Hierdoor kunt u bijzonder makkelijk insteken en uittrekken, ook bij hoge stroomsterktes - tot 50 procent minder krachtsinspanning. De contactdozen zijn gemaakt van hoogwaardige kunststof. De producten zijn optioneel verkrijgbaar in speciale kunststof, met zeer hittebestendige contactdragers en vernikkelde contacten.

Met onze AM-TOP®-stekkervoorzieningen in 32 A kunt u met name koelcontainers perfect van stroom voorzien. Onze PowerTOP® Xtra-stekkervoorzieningen geven bijvoorbeeld containerkranen de passende power. AM-TOP®-stekkervoorzieningen hebben een robuuste behuizing uit één stuk, de schroefverbinding met afdichting garandeert u ook bij vocht en nattigheid een goede grip en veilige hantering en met de schroefcontact-afsluittechniek kunt u het product eenvoudig en tijdbesparend installeren. AM-TOP® stekkers en koppelingen voldoen aan de beschermingsgraad IP 67 – perfecte bescherming tegen stof en water.

PowerTOP® Xtra-stekkervoorzieningen hebben een ergonomische behuizingsvorm, greepzones met noppen, een kabelschroefverbinding met rubberen noppen, een klapdeksel-openingshulp en vergrendelingsschuif - zo hebben de stekkers en koppelingen een goede grip, liggen ook bij vocht en nattigheid perfect slipvast in de hand en kunnen meerdere duizenden keren worden ingestoken en uitgetrokken. De PowerTOP® Xtra-stekkervoorzieningen zijn gemaakt van robuust, duurzaam materiaal en voldoen aan de beschermingsgraad IP 44, 54 of 67. Daardoor zijn ze uitstekend beschermd tegen stof en water. De PowerTOP® Xtra-koppelingen in 63 en 125 A zijn uitgerust met zeer hittebestendige contactdragers en optioneel met vernikkelde contacten. De stekkers hebben ook vernikkelde contacten. De 5-polige stekkervoorzieningen in 16 en 32 A zijn verkrijgbaar als variant PowerTOP® Xtra R met dezelfde robuuste uitrusting. Daardoor zijn de producten gewapend tegen agressieve stoffen. Onze krachtenbesparende contacthuls-technologie X-CONTACT® is overal standaard geïntegreerd. Met behulp van geavanceerde aansluittechnieken kunt u de stekkervoorzieningen eenvoudig en tijdbesparend installeren met slechts weinig gereedschap.

U zoekt naar energieverdeling voor werven of op het schip?

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: