Choose your country

MENNEKES

Slimme energieverdeling voor de industrie

  • robuust, duurzaam materiaal
  • snel en zeker gemonteerd, bediend en onderhouden
  • beschermd tegen stof en water
  • op verzoek van speciale kunststof (bescherming tegen agressieve stoffen)
  • Combinaties voor wand, plafond en vloer - individueel bezetbaar
  • zonder krachtsinspanning in te steken en uit te trekken - dankzij slimme contacthuls-technologie voor stekkers en koppelingen (16 - 125 A) en contactdozen (63 - 125 A)
  • Contactdozen mechanisch uitschakelbaar vergrendeld - voor extra bescherming
  • Data- en mediaverdeler met sterke eigenschappen
  • Speciale oplossingen voor speciale vereisten

Continue productie: de transportbanden en machines van een industriële installatie staan zo goed als nooit stil. Daarom moeten ze stabiel worden voorzien van stroom en data. Hier helpen wij: in ons assortiment vindt u verschillende in de praktijk beproefde stekkervoorzieningen en contactdozen. Onze contactdooscombinaties zijn er voor wandmontage, vrij aan het plafond te hangen en om mobiel te dragen. Voor de dataoverdracht bieden wij oplossingen zoals mediaverdelers, datacontactdozen en compacte netwerkverdelers.

Stekkervoorzieningen en contactdozen voor de industrie

Dankzij slimme features kunt u onze oplossingen eenvoudig monteren en jarenlang veilig gebruiken: onze PowerTOP® Xtra stekkervoorzieningen hebben een ergonomische behuizingsvorm, greepzones met noppen, een kabelschroefverbinding met rubberen noppen, een klapdeksel-openingshulp en vergrendelingsschuif - de CEE-stekkers en CEE-koppelingen kunnen gemakkelijk worden vastgepakt, liggen ook in vochtige en natte omstandigheden perfect slipvast in de hand en kunnen meerdere duizenden keren worden ingestoken en uitgetrokken.

Onze stekkervoorzieningen en contactdozen zijn van robuust, duurzaam materiaal. Stekker en koppelingen voldoen aan de beschermingsgraad IP 44, 54 of 67, de contactdozen aan de beschermingsgraad IP 44 of 67. Daardoor zijn ze uitstekend beschermd tegen stof en water. De PowerTOP® Xtra-koppelingen in 63 en 125 A zijn uitgerust met zeer hittebestendige contactdragers en optioneel met vernikkelde contacten. De stekkers hebben ook vernikkelde contacten. De 5-polige stekkervoorzieningen in 16 en 32 A zijn verkrijgbaar als variant PowerTOP® Xtra R met dezelfde robuuste uitrusting. Zo zijn ze gewapend tegen agressieve stoffen.

Bij onze wand- en opbouwcontactdozen DUO zijn alle contactschroeven praktisch vanaf de voorkant bereikbaar. De contactdozen zijn mechanisch uitschakelbaar vergrendeld en kunnen alleen in uitgeschakelde toestand worden ingestoken of uitgetrokken. Ze kunnen extra worden beveiligd met een hangslot.

Met behulp van geavanceerde aansluittechnieken kunt u de stekkervoorzieningen en contactdozen eenvoudig en tijdbesparend met weinig gereedschap installeren. Onze X-CONTACT® contacthulstechnologie is standaard geïntegreerd in de PowerTOP® Xtra stekkervoorzieningen en op aanvraag in de DUO wandcontactdozen. Deze maakt het bijzonder makkelijk insteken en uittrekken ook bij hoge stroomsterktes mogelijk - met tot 50 procent minder krachtsinspanning!

Wij bieden de stekkervoorzieningen en contactdozen ook aan als hogestroomconnectoren voor industriële netwerken van 600 tot 690 V. Voor nominale stromen van 200 tot 400 A hebben we ook speciale hogestroomconnectoren in het assortiment: hier zijn de contacten van stekkers, koppelingen en contactdozen verzilverd. Dat verbetert niet alleen de elektrische geleidbaarheid - het zorgt ook voor maximale corrosiebescherming.

Onze wand- en opbouwcontactdozen DUO zijn verkrijgbaar in hoogwaardige kunststof met geschuimde behuizingsafdichtingen, de wandcontactdozen zijn optioneel ook verkrijgbaar in speciale kunststof. Deze beschermt bijzonder goed tegen chemicaliën, olie en vergelijkbare stoffen. De variant van speciale kunststof is bovendien uitgerust met zeer hittebestendige contactdragers en vernikkelde contacten.

Contactdooscombinaties voor de industrie

Altijd de passende oplossing: voor de wand- en opbouwmontage in uw hal vindt u bij ons verschillende individueel uit te rusten stroomverdelers van de AMAXX® en EverGUM®-productfamilies alsmede verdeelkasten van roestvrij staal.

Met onze op te hangen en mobiele oplossingen bereikt u flexibel iedere hoek van uw industriële installatie: de op te hangen stroomverdeler AMAXX® combinatie, AirKRAFT®, 3KRAFT® en DELTA-BOX® voor het plafond bieden u verschillende extra features: de op te hangen AMAXX® kan aan twee kanten worden uitgerust met contactdozen, de DELTA-BOX® met maximaal vier contactdozen. Bij AMAXX®, AirKRAFT® en 3KRAFT® zijn meerdere toevoerleidingen mogelijk, de DELTA-BOX® heeft slechts één toevoerleiding. Alle combinaties die kunnen worden opgehangen kunnen op verzoek worden uitgerust met een persluchtaansluiting – AirKRAFT® en 3KRAFT® direct in de behuizing, AMAXX® en DELTA-BOX® door middel van een extra externe flens.

De mobiele combinaties van de productfamilies EverBOX®, EverGUM® en AMAXX® zijn uiterst compact, kunnen individueel worden uitgerust en kunnen dankzij het geringe gewicht en massief rubberen of kunststof-behuizing gemakkelijk worden getransporteerd en zijn slag- en breukvast.

Onze combinaties voldoen aan de beschermingsgraad IP 44 of IP 67 en zijn zo beschermd tegen stof en water. Afhankelijk van het product bieden wij het behuizingsmateriaal aan van hoogwaardige kunststof, van speciale kunststof, die bijzonder beschermt tegen chemicaliën en andere agressieve stoffen, of van massief rubber.

De vrijstaande combinaties van MENNEKES omvatten energiepalen van stalen buizen, CombiTOWER® en staande zuilen met een weerbestendig dak, beide van roestvrij staal en uitgerust met AMAXX®-combinaties. Op verzoek produceren we voor u ook speciale oplossingen. Energiepalen en CombiTOWER® zijn afsluitbaar – voor extra bescherming. 

Data- en netwerkverdeler voor de industrie

In veel branches zijn productieprocessen al lang volledig geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Machines en installaties zijn intelligent met elkaar verbonden, worden geprogrammeerd en via een touchscreen of tablet bediend. Onze oplossingen helpen u om data veilig en betrouwbaar te verdelen in de wereld van de industrie 4.0.

De industriële mediaverdeler uit de AMAXX®-productfamilie is een perfecte aanvulling op uw netwerkoplossingen: de verdelers zijn verkrijgbaar met een Cepex-datacontactdoos voor de directe aansluiting van patchkabels en twee SCHUKO® contactdozen voor de stroomvoorziening van actieve netwerkcomponenten. U kunt onze verdelers individueel uitrusten met gangbare netwerkcomponenten. Daarvoor is veel ruimte beschikbaar in de behuizing voor uitrusting met bijvoorbeeld, switch, router of WLAN-accesspoint. De kunststofbehuizing voldoet aan de beschermingsgraad IP 44 - zo beschermt hij uw netwerktechniek tegen stof en vocht.

De compacte netwerkverdeler van MENNEKES van hoogwaardige kunststof is verkrijgbaar met een afsluitbare Cepex-datacontactdoos met twee aansluitmodules, twee of vier SCHUKO® contactdozen en in beschermingsgraad IP 44.

Cepex-datacontactdozen van MENNEKES (op- of inbouwmontage voor de wand of opbouwcontactdozen) kunnen worden uitgerust met datamodules van verschillende fabrikanten. Ze zijn afsluitbaar en uitgerust met een membraanschroefverbinding voor twee leidingen van 6 tot 9 mm. De contactdozen zijn verkrijgbaar in kunststof in de behuizingskleuren grijs, alpenwit, zwart en zilver en ze voldoen aan de beschermingsgraad IP 44. De oplossingen zijn perfect geschikt voor productielijnen en opslagruimtes, laboratoria en in de vliegtuigbouw.

Onze combinaties die kunnen worden opgehangen uit de productfamilie AirKRAFT® en 3KRAFT® kunnen naar keuze worden uitgerust met SCHUKO® contactdozen of CEE-contactdozen tot 32 A, data-aansluitdozen en met perslucht. Er kan worden gekozen uit drie behuizingskleuren: zilver, rood en geel. Bij 3KRAFT® zijn maximaal drie contactdozen mogelijk, bij AirKRAFT® tot vier. Bij AirKRAFT® biedt de behuizing bovendien plaats voor een aardlekschakelaar of installatieautomaat. De combinaties worden bijvoorbeeld gebruikt in de automobielindustrie.

De wandmontage-combinaties uit de AMAXX®-productfamilie kunnen naar keuze worden uitgerust met SCHUKO® contactdozen en CEE-contactdozen tot 63 A, Cepex-datacontactdozen en aardlekschakelaar of installatieautomaat. De combinaties zijn aansluitklaar bedraad, uitgerust met een interne scheiding tussen data- en energiegebied en kunnen altijd achteraf uitgebreid worden met datacontactdozen. De oplossingen zijn verkrijgbaar in elektrogrijs, zilver en signaalgeel.

Voor het bewaken van energieverbruik en de ijkrechtconforme stroommeting bieden we u contactdooscombinaties van onze productfamilies AMAXX®, EverGUM® en EverBOX® alsmede wandcontactdozen – steeds met een ingebouwde energiemeter. Zo kunt u niet alleen energie, maar ook geld besparen!

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: