Choose your country

MENNEKES

Stabiele contactzuilen voor tunnels en stations

In de tunnel, rondom of in stations - de hier gemonteerde installaties moeten bestand zijn tegen extreme en wisselende uitdagingen. Hieraan worden de hoogste eisen gesteld inzake stabiliteit en veiligheid. Onze speciaal ontwikkelde contactzuilen ondersteunen u betrouwbaar bij veeleisende werkzaamheden en verrichtingen in de tunnel of op het station. Onze betrouwbare producten functioneren bij weer en wind. Voor tunnels en stations vindt u bij ons vast geïnstalleerde, mobiele en vrijstaande contactzuilen.

Vast geïnstalleerde contactzuilen

De contactzuilen uit de AMAXX®-productfamilie zijn perfect geschikt voor gebruik in spoorwegtunnels met extreme drukomstandigheden en voor werkzaamheden rondom het station. Ze kunnen individueel worden uitgerust met verschillende contactdozen en schakelaars. Hier kunt u CEE- en SCHUKO® contactdozen alsmede foutstroomschakelaars en installatieautomaten flexibel naar uw wensen combineren. Transparante vensters op de apparaten zorgen naast een optimale bescherming voor snel overzicht en toegang. De modulaire opbouw van de AMAXX®-behuizing verzekert u ook bij grotere leidingdiameters van een comfortabele aansluitruimte. Dankzij de uitschuifbare montagerails en de scharnierende behuizingsdeksels kunnen onze contactzuilen snel gemonteerd worden. De contactzuilen voldoen aan de beschermingsgraad IP 67 en zijn daardoor beschermd tegen stof en water. 

Voor onze AMAXX®-contactzuilen zijn de noodzakelijke goedkeuringen en vrijgaven van o.a. DB Netz AG Deutschland (volgens de richtlijn 954.9107), ÖBB Österreich en SBB Schweiz aanwezig.

De contactzuilen uit de EverGUM®-productfamilie ondersteunen u bij uw werkzaamheden in tramtunnels of in de omgeving van het station.

Onze contactzuilen zijn verkrijgbaar met verschillende robuuste behuizingsmaterialen. De AMAXX®-contactzuilen zijn er ofwel van hoogwaardige kunststof (ook halogeenvrij voor tunnelinstallaties) of van speciale kunststof. De speciale kunststof met zijn hoge mechanische, thermische en elektrische eigenschappen beschermt in het bijzonder tegen chemicaliën en andere agressieve stoffen zoals olie, brandstoffen en verdunde zuren. De behuizingen van de EverGUM®-contactzuilen zijn gemaakt van een massief rubbermengsel. Het materiaal heeft een hoge doorslag- en kruipstroombestendigheid.

Mobiele en vrijstaande contactzuilen

Op het platform, bij onderhoudswerkplaatsen of in reinigingsinstallaties: voor service-, onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden geldt een strak tijdschema. Des te belangrijker is het, dat alle energieverdelers probleemloos functioneren. Daarvoor bieden we u individueel bezetbare mobiele contactzuilen uit de EverGUM® productfamilie.

Onze CombiTOWER® contactzuil is de perfecte energieverdeler voor de buurt van de rails. Met deze contactzuil zijn op rangeerterreinen of onderhouds- en opstelsporen alle benodigde energieaansluitingen voor stroom en perslucht direct op de werkplek beschikbaar. De CombiTOWER® is optioneel leverbaar met een afsluitbare deur. Dankzij een standaard sluitcilinder, kunt u tower integreren in aanwezige sluitsystemen. Deze contactzuilen zijn er volgens de specificaties van de spoorwegexploitant in de beschermingsgraden IP 44 tot IP 67.

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: