Choose your country
MENNEKES

Stabiele contactzuilen en stroomverdelers voor tunnels

  • robuust, duurzaam materiaal
  • snel en zeker gemonteerd, bediend en onderhouden
  • individueel bezetbaar en ruimtebesparend
  • zekere hantering dankzij slimme eigenschappen
  • beschermd tegen stof en water
  • op verzoek met speciale kunststof (bescherming tegen agressieve stoffen)
  • Speciale oplossingen voor speciale vereisten

Treinen rijden met snelheden tot 300 km/h door tunnels. De hier geïnstalleerde systemen moeten daarom bestand zijn tegen extreme en wisselende aerodynamische druk - een enorme technische uitdaging. Contaczuilen zijn een centraal onderdeel van een tunnelinstallatie. Hieraan worden de hoogste eisen gesteld inzake stabiliteit en stevigheid. Onze speciaal ontwikkelde stroomverdelers ondersteunen u op betrouwbare wijze bij veeleisende werkzaamheden en verrichtingen in tunnels.

Contactzuilen voor werkzaamheden en gebruik in de tunnel

In spoorweg- en tramtunnels komt het in het bijzonder aan op een infrastructuur, die veiligheid en oriëntatie biedt. Om ervoor te zorgen dat de goede werking van de veiligheidsverlichting kan worden verzekerd, moet stroom in de tunnel intelligent worden verdeeld. Voor onderhoudswerkzaamheden en reddingsoperaties moeten werklieden en hulpdiensten op hun beurt altijd een betrouwbare stroomvoorziening kunnen vinden voor zwaar materieel en verlichtingstechniek.

Hier komen onze slimme contactzuilen om de hoek kijken en bieden u de optimale oplossing: de producten uit de AMAXX®-familie zijn perfect geschikt voor gebruik in spoorwegtunnels met extreme drukomstandigheden. Ze kunnen individueel worden uitgerust met verschillende contactdozen en schakelaars. Hier kunt u CEE- en SCHUKO® contactdozen alsmede foutstroomschakelaars en installatieautomaten flexibel naar uw wensen combineren. Transparante vensters op de apparaten zorgen naast een optimale bescherming voor snel overzicht en toegang. De modulaire opbouw van de AMAXX®-behuizing verzekert u ook bij grotere leidingdiameters van een comfortabele aansluitruimte. Dankzij de uitschuifbare montagerails en de scharnierende behuizingsdeksels kunnen onze stroomverdelers snel gemonteerd worden. Ze voldoen aan de beschermingsgraad IP 67 en zijn daardoor beschermd tegen stof en water. 

Voor onze AMAXX®-contactzuilen zijn de noodzakelijke goedkeuringen en vrijgaven verkregen van o.a. DB Netz AG Duitsland (conform de richtlijn 954.9107), ÖBB Oostenrijk en SBB Zwitserland. In de Gotthard-tunnel bijvoorbeeld doen de MENNEKES-contactzuilen al jaren betrouwbaar hun werk.

De stroomverdelers uit de EverGUM®-productfamilie ondersteunen u op hun beurt bij uw werkzaamheden in tramtunnels. Deze producten zijn er in twee verschillende behuizingsmaten. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren signaalgeel of zwart. 

Voor de veiligheidsverlichting van tunnels bieden we u als speciale oplossing bovendien speciale AMAXX®-stroomverdelers aan – individueel uit te rusten zekeringkasten met een robuuste behuizing. 

Contactzuilen van speciale kunststof en voor de buurt van de rails

Onze stroomverdelers zijn verkrijgbaar met verschillende robuuste behuizingsmaterialen. De AMAXX®-producten zijn er ofwel van hoogwaardige kunststof (ook halogeenvrij voor tunnelinstallaties) of van speciale kunststof. De speciale kunststof met zijn hoge mechanische, thermische en elektrische eigenschappen beschermt in het bijzonder tegen chemicaliën en andere agressieve stoffen zoals olie, brandstoffen en verdunde zuren. De behuizingen van de EverGUM®-producten zijn gemaakt van een massief rubbermengsel. Het materiaal heeft een hoge doorslag- en kruipstroombestendigheid. 

Naast onze contactzuilen voor tunnels bieden wij u bovendien als speciale oplossing contactzuilen voor het spoorbereik van gelijkstroomtrams aan. Voor deze stroomverdelers gelden speciale vereisten. Onze spoor-contactzuilen kunnen individueel worden uitgerust met verschillende contactdozen, stekkers en schakelaars en zijn verkrijgbaar in verschillende behuizingsmaterialen. Bovendien zorgen hier speciale aardlekschakelaars ervoor, dat u bij uw werkzaamheden bijzonder goed bent beschermd.

Zoekt u naar een betrouwbare energieverdeling voor stations?

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: