Choose your country

MENNEKES

Oplossingen for tunnels

VEILIGE DOORGANG OP VOLLE SNELHEID.

Tunnels vormen in veel opzichten een bijzondere technische uitdaging. Zo worden bijvoorbeeld aan elektrotechnische voorzieningen in spoorwegtunnels de hoogste eisen gesteld. Bij het passeren van treinen met snelheden tot 300 km/h worden ze door meerdere drukwisselingen extreem belast. Voor alle onderdelen, die direct in de tunnel worden ingebouwd, is een bewijs van voldoende sterkte met betrekking tot vereiste aerodynamische effecten vereist.

MENNEKES heeft voor deze toepassing door hen zelf ontwikkelde contactdooscombinaties in het programma, die betrouwbaar kunnen worden gebruikt voor elektrische reddingsapparaten en het verlichten van ongevalslocaties. Ook horen onderverdelingen voor de veiligheidsverlichting van de tunnel tot het portfolio met oplossingen voor de railinfrastructuur in spoorwegtunnels.

Voor de AMAXX®-contactdooscombinaties zijn er de noodzakelijke goedkeuringen en vrijgaven o. a. voor DB Netz AG Duitsland, ÖBB Oostenrijk en SBB Zwitserland. Ook in de Gotthard basistunnel doen de contactdooscombinaties van MENNEKES betrouwbaar hun werk.

In spoorwegtunnels is veiligheid altijd de eerste prioriteit. Reddingswerkers moeten hier in noodgevallen ook voor zwaar materieel een betrouwbare stroomvoorziening kunnen vinden. MENNEKES biedt hier met AMAXX®-contactdooscombinaties de optimale oplossing. Als op maat gemaakte oplossing kunnen de AMAXX®-contactdooscombinaties van MENNEKES conform de behoefte worden uitgerust met verschillende contactdozen. CEE- en Contactdozen met beschermingscontactalsmede aardlekschakelaars en installatieautomaten kunnen zeer flexibel worden gecombineerd conform de wensen ter plaatse. Naast een optimale bescherming bieden de transparante vensters snel overzicht en toegang.

MENNEKES biedt de passende oplossingen voor de opbouw van een tunnelveiligheidsverlichting. De zekeringkasten voor de speciale tunnelverlichting hebben net als de MENNEKES-contactdooscombinatiese de algemene vrijgave van de Deutsche Bahn (conform de richtlijn 954.9107).

AMAXX® tunnel-contactdooscombinaties

AMAXX® tunnel-contactdooscombinaties van AMELAN®

EverGUM® tunnel-contactdooscombinaties

AMAXX® tunnel-combinatie

 • modulaire constructie
 • bezetting afgestemd op de behoefte
 • hoge bestendigheid tegen chemicaliën
 • hoge vormvastheid en -nauwkeurigheid
 • robuuste behuizing
 • modulaire constructie

Groen licht voor uw onderhoudswerkzaamheden.

Contactdooscombinatiesen in de buurt van de rails van gelijkstroomsporen stellen speciale eisen. Ze behoren tot het dienstenpakket van MENNEKES. In vele steden en metropolen van de wereld zijn klantspecifieke oplossingen vaak al tientallen jaren met succes in gebruik. In stadsspoortunnels gaat het vooral om het gebruik bij onderhoudswerkzaamheden. De hoge flexibiliteit in de uitrusting van AMAXX®-contactdooscombinaties met contactdozen, schakelaars, relais, melders en andere functies komt van pas bij het individueel aanpassen aan de wensen van de klant. Door de modulaire opbouw van onze AMAXX®-behuizing, is er ook bij grotere leidingdiameters een comfortabele aansluitruimte. Dankzij de naar voren te trekken montagerails en scharnierende behuizingsdeksels zijn onze contactdooscombinatiesen zeer montagevriendelijk. Om een hoge veiligheid voor de gebruiker te garanderen, plaatst MENNEKES in haar producten speciale aardlekschakelaars.

Bij de behuizingsmaterialen van contactdooscombinaties biedt MENNEKES veel verschillende oplossingen, die volledig passen bij de specifieke projectvereisten. Zo verenigen producten van AMELAN® bijvoorbeeld hoge mechanische, thermische en elektrische eigenschappen met een uitstekende bestendigheid tegen chemicaliën en vormvastheid. Voor de toepassing op plaatsen, waar het gebruik van agressieve stoffen speciale eisen stelt aan het materiaal, biedt AMELAN® bestendigheid tegen brandstoffen, olie en vetten, verdunde zuren en basen reinigingsmiddelen en de meeste waterige zoutoplossingen. De behuizing van de EverGUM® tunnel-contactdooscombinatiess zijn daarentegen gemaakt van een massief rubbermengsel. Het materiaal heeft bovendien een hoge doorslag- en kruipstroomvastheid. De EverGUM®-contactdooscombinatiess zijn verkrijgbaar in twee verschillende behuizingsmaten en naar keuze in signaalgeel of zwart.

Contactdoos-combinatiess in de buurt van de rails

Producten van AMELAN®

EverGUM® tunnel-contactdoos-combinatiess

 • verschillende behuizingsmaterialen mogelijk
 • individuele bezetting
 • hoge mechanische, thermische en elektrische eigenschappen
 • uitstekende bestendigheid tegen chemicaliën
 • hoge doorslag- en kruipstroomweerstand
 • verkrijgbaar in signaalgeel of zwart