Choose your country

MENNEKES

MENNEKES Elektrotechnik Sachsen GmbH

Specialisten voor productie en montage

Al in 1991 begon MENNEKES zijn betrokkenheid op de locatie Neudorf in Sachsen. Sins 1995 hoort MENNEKES Elektrotechnik Sachsen (voorheen Technoplast) volledig tot de MENNEKES‐groep.

De productielocatie in Neudorf omvat 4 productiefaciliteiten. Zo beschikt de kunststofspuiterij over 27 spuitgietmachines. In twee montageafdelingen worden CEE-contactmateriaal en wandladers gemaakt. Naast de productie van kunststofspuitdelen worden in Neudorf ook roestvrij stalen behuizingen zowel voor contactdooscombinatiess als ook voor laadstations geproduceerd. Op de locatie Neudorf in het Ertsgebergte zijn meer dan 140 medewerkers in dienst.

Geprogrammeerd voor groei

Sinds 2008 werd meer dan 8 milj. € geïnvesteerd in de locatie in het Ertsgebergte. In 2009 investeerde MENNEKES Sachsen alleen al 4,5 milj. € in de bouw van een nieuwe 2.500 m² grote productiehal. De locatie beschikt nu over een modern machinepark voor de kunststof‐ en metaalbewerking. Daarnaast zijn er montagemogelijkheden voor de meest uiteenlopende eisen.

In samenwerking met het Fraunhofer Institut IML in Dortmund ontstond een zeer modern hoogbouwmagazijn met meer dan 11.000 KLT‐ en meer dan 900 palletplaatsen. Ook in de aanleg van een nieuw modern productiegebied voor de montage van de wandladers wordt verder geïnvesteerd.

Maatschappelijke betrokkenheid

MENNEKES ELEKTROTECHNIK SACHSEN GMBH is in de regio geworteld. Dit wordt gekenmerkt door de maatschappelijke betrokkenheid in de regio. Het project "Revolutie Train", dat betrokken is bij verslavingspreventie, wordt ondersteund, net als regionale sportclubs en lokale scholen en kleuterscholen.

Sportsponsoring

MENNEKES Sachsen is hoofdsponsor van de tweede bundesliga voetbalclub Erzgebirge Aue.